Αποκατάσταση Μαστού Ετερόλογη και Αυτόλογη – DIEP

Αναγνώριση Προβλήματος

Η Αποκατάσταση Μαστού είναι μία σύνθετη διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερα εκτενείς γνώσεις και δεξιότητες από έναν πλαστικό χειρουργό. Πέραν αυτού, όμως, χρειάζεται και μία ισχυρή δόση ανθρώπινης ευαισθησίας, καθώς συνήθως έχουμε να κάνουμε με ασθενείς που έχουν περάσει την πολύ δυσάρεστη, συχνά τραυματική εμπειρία της μαστεκτομής μετά από έναν καρκίνο του στήθους. Ο Δρ. Ηλίας Μουστάκης δίνει μεγάλη έμφαση στην σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να αναπτύσσεται ανάμεσα σε ασθενή και γιατρό, σε συνδυασμό πάντα με τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του. Είναι μία θεμελιώδης συνθήκη για τη λήψη της καλύτερης δυνατής απόφασης. Μετά από μία διεξοδική διαβούλευση με τον Δρ. Ηλία Μουστάκη, κατά την οποία θα λάβει υπόψιν το ιστορικό της υγείας σας και θα καταγράψει όλους τους καθοριστικούς παράγοντες που αφορούν ειδικά στην δική σας, ατομική περίπτωση, θα σας προτείνει την ιδανική λύση.

Αντιμετώπιση

Ο Δρ. Ηλίας Μουστάκης ειδικεύεται τόσο στην ετερόλογη μέθοδο Αποκατάστασης Μαστού, όπου γίνεται τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης στην περιοχή του στήθους προκειμένου να αντικατασταθεί ο όγκος του μαστού που έχει αφαιρεθεί, όσο και στην αυτόλογη μέθοδο με την πρωτοποριακή τεχνική DIEP. Σε αυτήν την καινοτόμο προσέγγιση, αντί για χρήση σιλικόνης, αφαιρείται δέρμα, λίπος και ιστός από την κοιλιά και μετατίθεται στην περιοχή του μαστού. Η επέμβαση DIEP, είναι αναγνωρισμένη ανά τον κόσμο ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποκατάστασης του μαστού επειδή προσφέρει μία σειρά από πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, η χρήση δέρματος και ιστού από την περιοχή της κοιλιάς οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα που κάνει το νέο στήθος απολύτως φυσικό στην όψη και την αφή. Επιπλέον, διατηρείται η ομοιότητα ανάμεσα στα δύο στήθη, κάτι που ισχύει και σε βάθος χρόνου. Μία ακόμα ευχάριστη συνέπεια της διαδικασίας είναι ότι με την αφαίρεση του λίπους βελτιώνεται αναπόφευκτα και η εμφάνιση της κοιλιάς.

Αποτελέσματα

Το σίγουρο είναι πως κάνοντας την σωστή επιλογή στην επιλογή του γιατρού που θα αναλάβει την αποκατάσταση του μαστού σας θα έχετε ήδη κάνει και ένα πολύ μεγάλο βήμα προς το ξεκίνημα της νέας ζωής που σας περιμένει από εδώ και πέρα.

Φωτογραφίες

Dr Elias Moustakis - Treatment, Breast Reconstruction