Βιογραφικό

Dr Elias Moustakis - Resume

Δρ. Ηλίας Μουστάκης MD, MSc, FEBOPRAS


Ο Δρ. Ηλίας Μουστάκης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Είναι εξειδικευμένος ιατρός στην Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική και Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS).


Έκανε την ειδικότητά του και απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιεροσολύμων Hadassah στο Ισραήλ, που ως Τριτοβάθμιο Κέντρο Τραύματος θεωρείται το κορυφαίο ιατρικό ίδρυμα του είδους του σε όλη Μεσόγειο. Κατόπιν εργάστηκε στην Πλαστική Χειρουργική Κλινική του Θριασίου και στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων. Συνέχισε με τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στην Θεραπευτική και Κοσμητική Ιατρική στην Ιταλία.


Έχει πλούσια εργασιακή εμπειρία ως πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός σύμβουλος πλαστικής χειρουργικής σε δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος και Ισραήλ). Είναι από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που εφάρμοσαν την καινοτόμο μέθοδο λιπογλυπτικής VASER® 4D Hi-Def. Είναι επίσης εκπαιδευτής της μεθόδου, τόσο στην Ελλάδα και όσο και στο εξωτερικό.


Ο Δρ. Μουστάκης έχει συμμετάσχει σε σημαντικά διεθνή ιατρικά συνέδρια και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις της ειδικότητάς του, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές και πρωτοποριακές μεθόδους πλαστικής χειρουργικής. Έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα και μελέτες του έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια Επανορθωτικής και Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS), της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Βιογραφικό

2005 - 2020

Η καριέρα του ξεκίνησε το 2005 όταν άρχισε να δουλεύει στη Γενική Χειρουργική – Γενική Ιατρική και Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προσέφερε τις υπηρεσίες του έως και το καλοκαίρι του 2020.

2005 - 2006

Το 2005-2006 εργάστηκε ως Περιφερειακός Ιατρός στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου.

2006 - 2007

Από το 2006 έως το 2007 εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας στο τμήμα Γενικής Χειρουργικής.

2008

Το 2008 εργάστηκε στην Α’ Χειρουργική Κλινική στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας Αθηνών.

2009

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2009 ήταν Επίκουρος Ιατρός στην Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής της Γενικής Κλινικής Καλλιθέας/ Αττική.

2009 - 2010

Την περίοδο 2009-2010 ήταν μόνιμος ιατρός του τμήματος πλαστικής χειρουργικής Hadassah/ της Ιερουσαλήμ. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah είναι Κέντρο Τραυμάτων Σταδίου 3.

2011 - 2021

Την περίοδο 2011-2021 εργαζόταν σε ιδιωτικό ιατρείο στη Λευκωσία/Κύπρος. Επρόκειτο για μία θέση που περιλαμβάνει διαβούλευση με ιδιώτες αισθητικούς και επανορθωτικούς ασθενείς, τακτικά και έκτακτα εξωτερικά ιατρεία, χειρουργικές αίθουσες.

2017 - 2021

Την περίοδο 2017-2021 εργάστηκε ως Σύμβουλος Πλαστικός Χειρουργός και εταίρος Πλαστικός Χειρουργός στο τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής Θριάσιου Νοσοκομείου και στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων. Πρόκειται για το μοναδικό Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής στην Ελλάδα που περιλαμβάνει τριτοβάθμιο Κέντρο Εγκαυμάτων με δική του ΜΕΘ, Μονάδα Εγκαυμάτων Εντατικής Θεραπείας και Χειρουργεία.